Kucharka Szlachecka to księga pełna przepisów dawnej polskiej kuchni.
Inspiracją do powstania marki Polski Spichlerz były staropolskie przepisy kulinarne znanej w XIX wieku autorki wielu poradników Marii Marciszewskiej. „Kucharka Szlachecka” wydanej w 1893 r. w której znajdziemy ponad 100-letnie receptury na konfitury, ciasta, nalewki, słodycze czy nawet wyroby wędliniarskie.
„Kucharka szlachecka” to księga pełna wspaniałych, prostych przepisów dawnej polskiej kuchni, zgodnie z którymi małe, regionalne przetwórnie i manufaktury wiernie przywróciły tradycyjne smaki produktów.
Polski Spichlerz powstał z myślą o powrocie do tradycyjnych receptur, smaków i specjałów.
Skrupulatnie poszukiwaliśmy małych, rodzinnych manufaktur, aby produkowane wyroby w pełni odzwierciedlały receptury staropolskie nawet z ponad 100-letnią tradycją. Marka Polski Spichlerz dba o każdy detal w swojej ofercie, od wyboru najlepszych jakościowo produktów, poprzez dobór odpowiednich opakowań kreowanych przez dział graficzny, aż do niepowtarzalnej kompozycji zestawów gotowych.
Śledź okazje i nowinki ze świata Polskiego Spichlerza
Polski spichlerz
Obsługa klienta
Kontakt
Powiedz nam, czego potrzebujesz